Niebieska karta UE
Na podstawie wyższej kwalifikacji Zawodowej:
– pomagamy wypełnić, skompletować komplet dokumentów
– udzielamy wsparcie prawne oraz niezbędne konsultacje
– pomagam w składaniu dokumentów w Urzędzie Wojewódzkim
To pozwolenie daje prawo na legalny pobyt w kraju, obowiązkowy on jest dla tych, kto zamierza pozostać w Polsce na stale. Zazwyczaj to pozwolenie wydaje się na nieokreślony czas pobytu w kraju. Lecz nie oznacza to, otrzymania karty rezydenta długoterminowego UE. Można podróżować między krajami wchodzącymi do strefy Schengen bez przeszkód do trzech miesięcy na każde pół roku.
Dokumenty potrzebne do otrzymania Niebieskiej Karty UE
– umowę o pracę na okres, co najmniej, roku z pensją wynoszącą co najmniej półtorej wysokości średniego rocznego wynagrodzenia brutto w danym kraju UE;
– dokumenty potwierdzające posiadanie wyższy kwalifikacji zawodowych
– ubezpieczanie zdrowotne
– ważny dokument podróży i, w razie potrzeby, wizę.