Отримання статусу довгострокового резидента ЄС :
– ми допомагаємо заповнити, завершити повний набір документів
– надаємо юридичну підтримку та необхідні консультації
– допомагаю в оформленні документів в Обласному Управлінні

Цей дозвіл дає вам право на легальне перебування в країні, він є обов’язковим для тих, хто планує залишитися в Польщі на постійно. Ви можете працювати або вчитися в будь-якій європейській країні без додаткових документів. Довгостроковий статус резидента дає вам право змінити Ваше перебування та переїхати в будь-яку країну, яка входить в ЄС. Вид на проживання надається на невизначений термін. Заміні підлягає сама карта,яка видається кожні 5 років. Дозвіл може бути скасовано. Не кожен може отримати цей документ, повинні бути виконані певні передумови, або хоча б одна з них:

– людина повинна перебувати в країні не менше 5 років на момент подання заяви, і перебування в країні має бути тільки легальним;
– майбутній резидент повинен вчитися або працювати в Польщі;
– мати страховий поліс;
– мати постійний і достатній рівень щомісячного доходу.
Якщо ці передумови виконані, обов’язково мати документи:
– страховий поліс,
– паспорт,
– 4 фотографії,
– документи, що підтверджують підстави для отримання картки.
Ще одним важливим документом є сертифікат про володіння польською мовою, рівень якої, згідно з останніми даними (станом на 2018 рік) повинен бути не менше В1.
Після того,як ви зібрали всіх необхідних документів, наступним етапом є співбесіда з Губернатором, яка відбувається у Воєводському управлінні. Губернатор приймає рішення. Далі потрібно поставити штамп в паспорті про те, що ваші документи знаходяться на розгляді. Це єдине підтвердження того, що ви законно перебуваєте в країні, але навіть маючи його, ви не повинні їздити в сусідні країни ЄС. Необхідно перевірити, щоб чиновники не забули поставити штамп в паспорт, оскільки його відсутність може викликати проблемні ситуації.
Далі потрібно сплатити мито, яка становить приблизно 640 злотих і чекати результатів розгляду справи. Як правило, процес займає до трьох місяців, в цей час, дозволяється працювати або вчитися.